Karantinadan sonra: Bıraktığın ofis ile bulacağın ofisin farkları

on muhasebe 95538487

Güle güle açık ofis, merhaba pleksiglas bölmeler. Karantinadan sonra bıraktığın ofis ile bulacağın ofis arasındaki 7 farkı bulmaya hazır mısın?

Koronavirüs sonrası iş yerleri nasıl değişecek? Covid-19 sonrası öngörüler

Yeni normalin ilk gününde muhtemelen ofise adımını attığın andan itibaren farklı hissedeceksin. Sabahın evde küçük bir Covid-19 semptom testi ve ateş kontrolü ile başlayabilir. Yüzündeki maskeyi ve ofise girince yapılacak termal tarayıcılarla yapılacak sağlık kontrollerini de es geçmeyelim. Peki ya sonrası?

Yeni ofisine hoş geldin

Bazı şirketler çalışmalarını Covid-19 için test ve tedaviler geliştirilene ve bir aşı bulunana dek evden çalışma düzeniyle devam ettirmeyi tercih etse de bu her işletme için mümkün değil. Eğer sen de yakında ofiste çalışmaya geri dönecekler arasındaysan iş yerini eskisinden daha farklı bulman çok olası. Ofise girdikten sonra muhtemelen iş yerinin yakın teması önlemek için geçişlere, asansörlere ve diğer ortak alanlara erişimi kontrollü hale getirdiğini fark edeceksin. Fark edeceğin ikinci şey masanın diğer masalara olan uzaklığı olacak. Belki masanın etrafında pleksiglastan yapılmış geçici levhalar bile bulabilirsin. 

Koronavirüs sonrası ofiste kullanılacak kişisel koruyucu gereçler nasıl olmalı?

Alınması muhtemel önlemler

İş yerin, eğer kullanılıyorsa kimlik kartları ve sensörler ile gün boyunca bulunduğun yerleri takip edebilir. Bir işi halletmek ya da kısa bir sohbet etmek için normalden fazla trafiğe sebep olduğunda yönetimden uyarı alman işten bile değil. Bireysel kahve molaları, iş arkadaşlarından uzakta yenen öğle yemekleri ve online toplantılar günlük rutinin bir parçası haline gelebilir. Kısacası, ofisinin yeni hali, Mart ayında terk ettiğin ofisten çok farklı görünecek. 

Covid-19 sonrası ofiste alınması gereken önlemler

Bu değişiklikleri kim yönlendiriyor?

Her çalışan, böylesi bir dönemden sonra ofise geri döndüğünde güvende olacağını bilmek ister. Yöneticiler de ofislerde yaptıkları değişiklikleri sağlık ve güvenliği göz önünde bulundurarak yapıyor, gerekirse ortak alanları yeni baştan tasarlamak üzere bu işin profesyonelleriyle çalışıyor. Antimikrobiyal yüzeyler, otomatik kapılar, çalışanlara mümkün olduğunca fiziksel alan tanıyan düzenlemeler, tüm bu süreci daha yönetilebilir kılan teknolojiler ve bunlara benzer diğer değişiklik ve geliştirmeler, işletmelerin kriz yönetimi planlarına dahil oldu bile. 

Covid-19’un kriz yönetimi hakkında öğrettikleri

Yeni normalin kabulü

Uzaktan ya da evden çalışmayı geride bırakırken yeni normalden hoşlanmayabiliriz, bu oldukça normal. İş yerinden ve yöneticilerden beklentilerimizi netleştirmemiz ve bunları insan kaynakları aracılığıyla gerekli mercilere iletmemiz, sağlıklı bir ofise dönüşü mümkün kılabilir. Bu süreci, hem kendimize hem de iş yerine adaptasyon şansını tanıyarak geçirmek galiba hepimiz için en iyisi.


Gelir ve giderlerini kolayca takip edip enerjini işine büyütmeye ayırmak istiyorsan Bizmu’i 15 gün ücretsiz olarak deneyebilirsin.


İnternet sitemizde yer alan içerikler genel bilgilendirme amaçlıdır ve tavsiye niteliği taşımamaktadır. Konu hakkında kişiselleştirilmiş tavsiyeler için bir uzmana danışmanız gerekmektedir. Sunulan bilgilerin doğruluğu, eksiksizliği ve güncelliği tarafımızca garanti edilmemektedir. Mikrogrup, bu bilgilerin kullanımı sonucunda doğabilecek herhangi bir zarardan sorumlu tutulamaz. Detaylı yasal uyarılar için lütfen buraya tıklayınız.
Top