Şirket giderlerini azaltmanı sağlayacak 5 öneri

on muhasebe 157219337

Enerjini fikrini geliştirmeye ve işini büyütmeye ayırmak istiyorsun ama bazı şirket giderleri kontrol edilemez hale gelerek seni oyalıyor ve şirket verimliliğini düşürüyor. Bu yazımızda söz konusu giderleri nasıl azaltabileceğinle ilgili bazı öneriler vereceğiz.

Markalaşmak, üretimi ve iş süreçlerini otomatize hale getirmek, teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanmak… Bunlar bir şirketin verimliliği için oldukça önemli şeylerdir. Ancak şirketin için yapabileceğin en iyi şey, sürekli olarak maliyetlerini azaltmanın yollarını aramaktır. Böylece toplam gelirin ile toplam maliyetinin arasında farkı yani toplam kârını mümkün olduğunca yüksek tutarsın. Peki bunu nasıl yapabilirsin?

1. Tutumlu olarak ve tutumlu olmayı bir şirket kültürü haline getirerek

Yanına tutumluluğu da koymadığın sürece tek başına çalışkanlık yeterli olmayabilir. Zamanı ve parayı israf etmemeyi, ikisini de en verimli şekilde kullanmayı ilke edinebilir, bu kültürü kalıcı hale getirmek için çeşitli inovasyonlardan faydalanabilirsin.

2. Ürün ya da hizmetteki gereksiz özellikleri azaltarak/ortadan kaldırarak

Müşterinin ürün ya da hizmette olsa da olmasa da çok umursamayacağı özellikleri belirleyebilir, bunları birer birer azaltabilir ya da ortadan kaldırabilirsin. Bu sayede radikal bir değişiklik elde etmen çok olası.

3. Dışarıdan destek alarak

Eğer bir ürün ya da hizmetindeki herhangi bir maliyet kaleminin içeriğini senin üretmen, dışarıdan alacağın bir destekten daha pahalıya geliyorsa, üstelik bu fark rekabette seni öne geçiren bir şey değilse belki de ilgili faaliyeti dışarıda yaptırmayı düşünmelisin. Bu kararı alırken detaylı bir değer haritası çıkarman ve farkın sana gerçekten bir kazanç sağlamadığından emin olman gerekir. Bu yöntemle genel ve sabit giderlerini azaltabilir hatta belki değişken maliyete dönüştürebilirsin.

4. Süreçleri sadeleştirerek

Sipariş ve teslimat arasındaki her bir işin bir süreç olduğunu kabul edersek süreçlerde yapacağın bir sadeleştirme ile bazı maliyetlerden tasarruf edebileceğini söyleyebiliriz.

5. Sık sık bütçe revizyonu yaparak

Tüm bunları yaparken gelir gider tablosunu sık sık güncellemeni, harcama ve ödemelerini daima kontrol altında tutmanı ve nakit akışını anlık olarak izlemeni tavsiye ederiz. Tüm bunları Bizmu ile kolayca yapabileceğini biliyorsun!

Az maliyetli, bol kârlı işler…

Neden Bizmu kullanmalısın? Bizmu’nun sana sağlayacağı faydalar neler? 


Gelir ve giderlerini kolayca takip edip enerjini işine büyütmeye ayırmak istiyorsan Bizmu’yu 14 gün ücretsiz olarak deneyebilirsin.


İnternet sitemizde yer alan içerikler genel bilgilendirme amaçlıdır ve tavsiye niteliği taşımamaktadır. Konu hakkında kişiselleştirilmiş tavsiyeler için bir uzmana danışmanız gerekmektedir. Sunulan bilgilerin doğruluğu, eksiksizliği ve güncelliği tarafımızca garanti edilmemektedir. Mikrogrup, bu bilgilerin kullanımı sonucunda doğabilecek herhangi bir zarardan sorumlu tutulamaz. Detaylı yasal uyarılar için lütfen buraya tıklayınız.
Top