e-Faturaya geçiş nasıl yapılır?

on muhasebe 258726044

e-Devlet uyumlu e-Dönüşüm hizmetleriyle tüm iş süreçlerini kolay ve kesintisiz şekilde ilerletebileceğini biliyor musun? Sana en uygun e-Dönüşüm hizmetlerini Mikro Yazılım ile kolayca seçebilirsin.

e-Fatura nedir?

e-Fatura, formatı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenen, iletimi yine GİB üzerinden gerçekleşen, Vergi Usul Kanunu’na (VUK) göre faturanın içermesi gereken tüm bilgileri barındıran, kağıda basılmayan; onun yerine tüm işlemleri dijital olarak yapılan elektronik belgedir. Matbu fatura ile aynı hukuki özelliklere sahiptir. Matbu faturadan tek farkı, elektronik ortamdan alınıp gönderilmesidir.

e-Faturaya geçiş süreci

Eğer matbu fatura kesmek sana zaman kaybettirmeye başladıysa e-faturaya geçerek muhasebe sürecini iyileştirmenin, işlerinin de verimini artırmanın vakti geldi demektir. Peki e-faturaya geçiş sürecinin adımları neler? Başvurunu nasıl yapmalısın? İşte cevaplar:

e-Faturaya başvurmadan önce bilmen gerekenler

  • Eğer ciron nedeniyle e-faturaya geçmek zorundaysan takip eden yılın başında e-faturaya geçebilirsin. Gönüllü geçiş için ise dilediğin zamanı tercih edebilirsin. 
  • Tüzel kişiysen e-faturaya başvurmak için önce Kamu Sertifikasyon Merkezi‘nden mali mühür temin etmelisin. 
  • Şahıs firman varsa başvurunu e-imza ile de gerçekleştirebilirsin. 

e-Faturaya geçme şartları

Mevcut yasaya göre, 

  • 2018 ve devam eden senelerde brüt satış rakamları 5 milyon TL ve üzeri olanların
  • EPDK lisansı olanlar (akaryakıt işletmeleri vb.) 
  • ÖTV’ye tabi bazı malları üretim, inşa veya ithalatı ile uğraşanların 
  • İnternet üzerinden aracılık hizmeti verenlerin 
  • Komisyoncu veya tüccar olarak sebze ve meyve ticareti yapanların 

e-Faturaya geçmesi gerekiyor.

e-Faturaya geçiş yöntemleri

Mali mühür veya e-imzanı aldıktan sonra Gelir İdaresi Başkanlığı’na (GİB) başvurarak e-faturaya geçiş sürecini tamamlayabilirsin. e-Faturadan üç metotla yararlanabilirsin:

  1. Özel entegrasyon yöntemi: GİB’den özel entegrasyon izni alan kurumların sistemleri üzerinden özel entegrasyon ile e-faturaya geçebilirsin.
  2. Bilgi işlem sistemi entegrasyonu yöntemi: Firmanıza ait bilgi işlem sistemi altyapısı yeterliyse sisteminizi GİB’in sistemine entegre ederek de e-faturadan yararlanabilirsiniz.
  3. GİB Portal yöntemi: e-Fatura uygulamasını GİB’in, internet sitesi efatura.gov.tr üzerinden ücretsiz olarak sunduğu GİB Portal ile de kullanmanız mümkün.

Bizmu ile firmanı dijitale taşı

e-Dönüşüm’e Bizmu ile geçip GİB standartlarına uygun olarak saniyeler içinde e-Fatura kesmeye başlamaya ne dersin? Böylece kalan zamanını işini büyütmeye ayırabilirsin. Bizmu ile 2013 yılından beri özel entegratör olan Mikro Yazılım’ın güvencesinde olacaksın.

Bizmu ile e-fatura kesmeye başlayarak elde edeceğin avantajlar

  • Baskı, kağıt, kargo ve depolama gibi maliyetleri ortadan kaldıracak, nakitten tasarruf edeceksin. 
  • Alış faturalarını kaydetmek için uğraşmayacak, gelen faturaları otomatik olarak hesabına yansıtıp vakitten kazanacaksın. 
  • Faturalarını bulut dosyalama ile dijital olarak saklayıp dolaplar dolusu dosyadan kurtulacaksın. 
  • Gereksiz kağıt kullanımını azaltıp doğa dostu bir işletmeye kavuşacaksın.
  • Hazırladığın e-faturalar müşterine saniyeler içinde ulaşacağı için tahsilatlarını hızlandıracaksın. 
  • Kurulum, entegrasyon, hizmet ve eğitim bedeli gibi ücretler ödemeyecek, ücretsiz entegrasyon sağlayacaksın.
  •  

Anahtar Teslim e-Fatura hizmeti nedir?

Anahtar Teslim e-Fatura, e-faturaya geçme kararı aldığın saniyeden itibaren yapılması gereken tüm işlemleri, işletmen için bizim yaptığımız bir Bizmu hizmetidir. Anahtar Teslim e-Fatura hizmeti ile Bizmu gerekli tüm bilgi ve evrakı vaktinde hazırlayıp doğru mercilere iletir, sen de hiç zahmete girmeden e-fatura kullanıcısı olursun!


Gelir ve giderlerini kolayca takip edip enerjini işine büyütmeye ayırmak istiyorsan Bizmu’yu 14 gün ücretsiz olarak deneyebilirsin.

Top